Jednoduchá brokolicová krémová polievka
Toto je úplne jednoduchý recept na chutnú brokolicovú krémovú polievku. K brokolicovej krémovej polievke neodmysliteľne patria krutóny. Tento recept je tak jednoduchý, že jednoduchší ani nemohol byť a to je to, čo na ňom mám rada 🙂
Na varení mám najradšej jednoduchosť a priznám sa, krutóny kupujem v obchode, aby to bolo ešte jednoduchšie 🙂 takže u nás fičia tie z Lidla alebo Kauflošu 🙂
Pár inštrukcií k príprave jednoduchej brokolicovej polievky
Ak sa chcete vyhnúť zahusťovaniu, použite určite 3 – 4 ks väčších zemiakov. Ja radšej zriedim ako zahusťujem, takže podľa mňa radšej aj o jeden zemiak viac. Ak však musím zahustiť, tak používam hladkú múku.
S cibuľou si nerobte žiadne starosti, pretože všetko nakoniec rozmixujeme tyčovým mixérom a to je na tomto recepte úplne perfektné, takže úplne stačí cibuľu pokrájať na štvrťky.
Bobkový list pridávam chvíľu po cibuli, aby sa osmažil na masti a lepšie tak prevoňal brokolicovú polievku. Mám pocit, že keď koreniny trochu osmažím, pomôže im to viac pustiť arómu, tak to tak robím 😉
Jednoduchá brokolicová krémová polievka
Ingrediencie
Postup
V prvom rade očistíme cibuľu a stačí ak ju prekrojíme na štvrťky. Pridáme do hrnca na bravčovú masť osmažiť do zlatista.
Medzitým si očistím brokolicu a sem tam premiešam cibuľu.
Ešte pred pridaním brokolice dám k cibuľke na masť bobkový list a párkrát premiešam.
Potom pridám brokolicu rozobratú na približne rovnaké hlavičky a očistené a nakrájané zemiaky.
Zalejem vodou (s vývarom je ešte lepšia), len po vrch surovín. Osolím, okorením, premiešam a zakryjem. Keď začne vrieť stíšim ju a varím do mäkka.
Uvarenú polievku rozmixujem tyčovým mixérom, pomaly vmiešam smotanu na šľahanie a znova privediem k varu.
V prípade, že sa mi ulialo viac vody a brokolicová polievka je redšia, zahustím múkou (alebo Solamylom). Je dôležité to nechať prevrieť.
Pred dokončením nezabudnite ochutnať a poprípade dochutiť brokolicovú krémovú polievku.
Servírujeme s krutónmi. Dobrú chuť :)