raffaello torta jasmine handmade

Raffaello torta na narodeniny

Táto Raffaello torta chytí za srdce nejedného milovníka Raffaello bonbónov, ktorého chcete potešiť na narodeniny.

Táto Raffaello torta chytí za srdce nejedného milovníka Raffaello bonbónov, ktorého chcete potešiť na narodeniny. Táto torta je lahodná, korpus mäkký a naozaj chutí ako Raffaello.

Nápad na takúto tortu vznikol spontánne a keď sa dejú spontánne veci, vždy je z toho perfektný výsledok. Teda aspoň u mňa. Tento recept si sem ukladám hneď, kým na celý ten postup nezabudnem a rada sa teda aj podelím 😉

Držím palce pri pečení.

Raffaello torta na narodeniny

Obtiažnosť: Mierne pokročilé Najlepšia sezózna: Vhodné počas celého roka

Ingrediencie

Mandľový korpus

Plnka

Mandle do plnky

Postup

Postup pre mandľový korpus

  1. Mandľový korpus do Raffaello torty

    V prvom rade si zapnem rúru na 180°C  ;-) a začnem šľahať sneh z bielkov, ktorý dám bokom, pretože ho použijem až pri konci.

  2. Potom začnem šľahať žĺtky s práškovým cukrom. Keď sa mi pekne suroviny spoja a vytvoria žĺtkovú penu, postupne pridávam olej.

  3. Následne pridávam suchú zmes (hladká múka + mandľová múka + prášok do pečiva + štipka soli + vanilka) . Pridávam na striedačku s mandľovým mliekom (interval prispôsobujem podľa hustoty cesta).

  4. Do takto pripraveného cesta ručne vmiešam sneh z bielkov. Korpus som rozdelila a do 2 tortových foriem, ktoré som vymastila a vysypala krupicou. Korpus pečiem na 180°C cca 25 min (sem-tam ho pichnem špajdľou ši je už upečený).

  5. Po upečení nechám vychladnúť vo forme, aby išiel pekne von bez zbytočných strát.

Postup na plnku

  1. Plnka do Raffaello torty

    Najskôr si uvarím veľmi hustý Zlatý klas (pridám vanilkový a kryštálový cukor) a nechám ho chladiť. Potom ho kde-tu premiešam aby chladol rýchlejšie.

  2. Medzitým si vyšľahám maslo s práškovým cukrom a keď sa pekne spoja, dám ho nachvíľu bokom.

  3. Následne prešľahám Mascarpone  a postupne doňho pridávam maslo s cukrom z prvého kroku.

  4. Postupne pridávam vychladnutý Zlatý klas, kondenzované mlieko a strúhaný kokos. Hotovo. Hor sa do plnenia torty :-)

Mandle do plnky

  1. Na suchej panvici si opražím lupienky mandlí. Nechám ich pekne do zlatohneda, vtedy majú úžasnú chuť. Potom ich nasypem do misky a trochu ich popolievam mandľovým mliekom. Nakoniec primiešam kondenzované mlieko podľa potreby. Takúto mandľovú zmes vrstvím vždy na plnku.

Kľúčové slová: raffaello torta, narodeniny, mandle, kokos, mandľový korpus, torta, narodeninová torta,

Zanechať odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *