Tento recept na jednoduché mini pavlovky si sem odkladám, nech nezabudnem a mám ho po ruke. Nakoniec som vychádzala z dvoch receptov -najmä z tohto a práve ten mi dodal odvahu, a aj z tohto som si zobrala niečo.
Moje poznámky k receptu som spísala do môjho blogu "Jednoduché mini pavlovky".
tento dezert prvýkrát pripravil šéfkuchár vo Wellingtone ruskej baletke Anne Pavlovej? Po nej je aj pomenovaný a je naozaj lahodný.
Najprv zapnem rúru, nech sa mi už zohrieva, na 150°C režim Ventilátor.
Odvážim si bielky a vynásobím to množstvo x 1,5 a to je výsledok koľko práškového cukru použijem.
Množstvo škrobu získam - hmotnosť bielkov x 0,17
Bielky izbovej teploty začnem šľahať na pomalo, kým sa nevytvorí taká hustejšia pena a pridám aj kyselinu citrónovú (na špičku noža). Medzitým si zmiešam cukor so škrobom a štipkou soli.
Keď je bielková pena hustejšia, začnem pridávať postupne cukor a zvýšim zároveň otáčky, kým sa začnú v snehu tvoriť stopy po metličkách.
Takto pripravený sneh presuniem do cukrárskeho vrecka a vytvorím si na plechu s papierom na pečenie rovnaké kruhy. Ťahám ich dohora aby mi vzniklo korýtko.
Keď ich dám piecť, rúru znížim na 90°C a nechám pustený režim Ventilátor. Pečiem, resp. suším 2 hodiny. Rúru neotváram a po dvoch hodinách len vypnem a nechám niekoľko hodín (alebo cez noc), aby pavlovky vychladli.
Mascarpone vyšľahám so smotanou na šľahanie. Pridám trochu medu alebo cukor. Hotový krém plním pomocou cukrárskeho vrecka.
Do vnútra mini pavlovky možno dať čerstvé ovocie, naplniť krémom a ozdobiť čerstvým ovocím, alebo preliať malinovým coulis.
Ďakujem že ste si vytlačili tento recept a rozhodli si pripraviť toto dobré jedlo. Prajem Vám dobrú chuť :)